Stäng

För privatpersoner erbjuds endast kontorsmöbler - Just nu finns alla höj/sänkbara skrivbord i lager!

Startsida | Kontorsmöbler | Skrivbord

Skrivbord

Skrivbord

Jobba med skrivbord som står stadigt och erbjuder den kvalitet som ska till för att skrivbordet ska ge ett gott stöd så länge som du behöver det. Bordet du jobbar vid varje dag ska vara funktionellt och hålla hög kvalitet. Idag kan du begära en hel del av skrivbord och vi erbjuder ett stort sortiment så att du kan hitta rätt. Det spelar ingen roll om du vill ha ett höj- och sänkbart skrivbord eller föredrar en klassisk modell med bordsskiva i vitt. Här på AZ Design hittar du det perfekta skrivbordet för en ergonomisk och kreativ arbetsplats! Köpguide skrivbord>> 

Sortering:
1 2 3 ... 11 Nästa »

 

 

Vilken typ av skrivbord ska du välja?

Idag finns det många olika typer av skrivbord och du kanske inte ens känner till alla varianter. Det händer hela tiden intressanta saker inom utveckling av kontorsmöbler och därmed kan det ha tillkommit finesser och design som du kan dra stor nytta av.

På AZ Design hänger vi med och vi uppdaterar vårt sortiment för att se till att du får det skrivbord som du behöver. Vi vet att det här är en möbel som kan hänga med under många års tid. Då är det klart att det är viktigt att få en modell som kommer att fungera på ett effektivt och tryggt sätt.

Några viktiga saker att tänka på då du väljer skrivbord är:

Storlek och form

Ett skrivbord måste passa in i rummet. Då det ska ingå i ett kontorslandskap med många arbetsstationer är det viktigt att räkna på hur många som får plats. Storleken påverkar också hur man uppfattar arbetet vid skrivbordet.

Om det ska användas till en enkel dator och lite personliga effekter behövs det inte så stor yta. Men för skrivbord där man kommer att jobba tillsammans flera personer omkring bordet är det viktigt att tänka på att alla ska få plats. Helst på ett sätt så att ingen behöver slå knän och ben i bordets stativ.

Det kan också tvärtom vara så att du vill ha ett litet skrivbord som enbart ska vara till för arbete på en laptop. För att komma fram till rätt storlek och form ska du alltså både tänka på vad som får plats i rummet och hur du kommer att använda skrivbordet.

Färg och stil

Hur ska skrivbordet se ut? När det redan finns möbler på kontoret och man inte köper in allting nytt kan det vara klokt att försöka hålla sig till samma färgskala som resten av möblerna på arbetsplatsen har.

Genom att matcha färger och material blir det en enhetlig känsla även om de nya skrivborden givetvis ser mycket fräschare ut än äldre möbler. Om det är möjligt är det inte så dumt att passa på och uppdatera med ny kontorsförvaring och annat som passar väl ihop med skrivbordens design.

Benens position

Under bordsskivan kan man ha benen monterade på lite olika sätt. Ett skrivbord med T-stativ lämnar gott om utrymme för ben. Detta bord sitter man bekvämt vid oavsett vilken långsida man väljer att sitta vid. Dessutom får man ju maximalt med benutrymme längsmed hela långsidan av bordet.

T-stativ som sitter mitt under bordet ger en hel del luft och kan också vara en fördel då man städar under och omkring bordet. Den här formen är också den du ser på borden som går att höja och sänka.

Det kan också vara aktuellt med skrivbord med 4 ben som har en klassisk design. Det här är en stadig design som ofta passar mycket bra. En nackdel med den här typen av bord är förstås att man får fler ben att slå egna ben i. Det är inte så smidigt till exempel om man ställer upp flera skrivbord på rad för att skapa ett långbord.

Bordsskivans material och form

Bordsskivan på ett skrivbord ska klara av en hel del. Den kommer att slitas av allt från det fysiska arbetet på bordet till saker som skrapat mot ytan. Det kan också vara intresse att se på bordsskivans form. Du kan till exempel välja bordsskivor med maguttag eller en sväng design som ger mer plats för den som sitter in mot bordet.

En annan sak som kan vara bra att tänka på är tjockleken och kraften. Om du ska ladda ditt skrivbord med många apparater och prylar så måste bordsskivan klara av detta. Se om ytan har förberetts med ytbeläggning som klarar av högre påfrestning.

Höj- och sänkbara skrivbord är populära

Idag är det väldigt populärt med höj- och sänkbara skrivbord. Det beror på att alltfler upptäcker hur den här typen av bord för kontoret främjar hälsan. Med ett knapptryck kan man höja bordsskivan för att stå upp och jobba. På så vis går det att växla arbetsposition vilket är mycket bra.

Många tycker att elektriska skrivbord är det bästa valet då man bara behöver trycka på en knapp för att få rätt läge. Den elektriska varianten kan också ha möjlighet till inställningar så att du alltid får samma läge helt automatiskt när du trycker på knappen för bordets hissfunktion.

Det finns även skrivbord med vev där du själv manuellt kommer att veva bordet upp och ner. Dessa bord är inte svåra att använda och de får dig ju att röra mer på dig på jobbet vilket inte är så dumt.

Inom detta segment finns det också små skrivbord som man kan höja och sänka enligt preferens. För en mindre arbetsplats eller hemmakontoret som ska få plats i sovrum eller kök är dessa väldigt praktiska. Du får plats med den viktigaste utan att tumma på möjligheten att kunna justera bordets höjd där du jobbar dagligen.

Med tanke på ergonomi och trivsel

När du väljer ett skrivbord ska ergonomi stå i centrum och idag behöver du inte ge avkall på denna viktiga egenskap. Även om skrivbordet behöver användas på flera olika sätt kan det ha funktionerna som gör att det passar perfekt för varje användare.

Då du inser hur många timmar en person tillbringar vid bordet är det verkligen viktigt att beakta komfort. Utöver nämnda saker som vilket stativ skrivbordet har kan det vara smart att tänka på ytan struktur. En del tycker att det är irriterande om det finns ett mönster eller om ytan inte är helt blank. Ska du skriva på papper direkt på bordet är det viktigt att det har en smidig yta som inte kommer att lämna avtryck på dokumentet.

Ett skrivbord måste stå stadigt!

Vad kan du göra åt ett golv som inte är jämnt? Hellre än att bryta upp det och börja om från början kan du välja ett justerbart skrivbord med fötter som du anpassar till golvet. På så vis får du ett stabilt skrivbord som inte vinglar eller står snett på grund av ojämnheter i golvet.

Det finns också mekanismer till exempel i ståbord som gör att bordet justeras automatiskt i enlighet med underlaget. Du behöver inte fånga saker som rullar av bordsskivan eller försöka jämna till med gamla telefonkataloger eller kursböcker.

Bord som flyttas på bör vara enkla att justera. Det här gäller även fällbara bord som är tänkta att använda i konferensrum och för särskilda event. När bordet används ska det gå att lita på att det står stadigt!

Ett bord med flexibel användning

Skrivbordet kan vara en möbel som står på samma plats i många års tid. Men det betyder inte att det inte finns krav om flexibilitet. Det kan ju handla om en arbetsstation som kommer att användas av anställda såväl som av frilansare. Ibland kanske bordet är till för en person medan andra perioder betyder att flera medarbetare sitter omkring det för möten och gemensamma projekt.

När du vet att ett skrivbord kommer att användas av många olika personer för olika projekt är det extra viktigt att det är flexibelt. Det bör ha en form som gör det enkelt att variera användningen såväl som en design som tillåter snabba flyttar eller ny ordning på bordsskivan. Det kan till exempel handla om att man har funktioner som eluttag under bordet med enkel tillgång från alla sidor. Det här kan få stor betydelse för skrivbord som även används som konferensbord.

Matchande möbler för en bekväm arbetsplats

Låt oss inte glömma bort möblerna vi har omkring skrivbordet som kommer att påverka hur vi upplever hur det känns att jobba vid bordet. Den viktigaste jämte skrivbordet är kontorsstolen. Tänk på att matcha det bästa skrivbordet med den bästa kontorsstolen.

Skrivbord kommer till sin rätt med kontorsstolar som man kan justera och anpassa till bordets storlek och höjd. Dessutom kan det vara smart med ett fotstöd som ökar möjligheten till att jobba bekvämt och stabilt vid skrivbordet oavsett om du står eller sitter vid det.


VAD TYCKER VÅRA KUNDER?


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0 kr
Till kassan

Prisgaranti

Trygg och säker e-handel

Delbetalning med Svea Ekonomi och Wasakredit