Stäng

För privatpersoner erbjuds endast kontorsmöbler - Just nu finns alla höj/sänkbara skrivbord i lager!

Startsida | Kontorsmöbler | Skrivbord | Höj- och sänkbara skrivbord

Höj och sänkbart skrivbord

Höj- och sänkbara skrivbord för hälsa och kreativitet!

Jobba med energi och kreativitet med höj- och sänkbara skrivbord som går att anpassa till varje persons unika behov av korrekt arbetsställning.

Vägen till god ergonomi går via höj- och sänkbara skrivbord! Det här är en av de viktigaste investeringar som kan göras i hälsa på jobbet. Vi har ett stort utbud av skrivbord som går att höja och sänka manuellt eller med elektrisk hiss. Välj en modell som passar arbetsuppgifter och andra viktiga krav som form och färg på bordsskiva. Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med ett skräddarsytt skrivbord som går att höja och sänka. Köpguide höj- och sänkbara skrivbord>> 

Sortering:
1 2 3 ... 11 

 

 

Köpguide höj- och sänkbara skrivbord

Varför ska du välja ett höj- och sänkbart skrivbord?

Idag är det välkänt att ergonomiska möbler kan öka produktiviteten på en arbetsplats. När du jobbar med ett höj- och sänkbart skrivbord kan kreativiteten öka. Detta kan ha flera skäl men framförallt handlar det om att kunna jobba i en ställning som är bra för din kropp. Att kunna växla mellan att stå och sitta på jobbet är viktigt. Det är precis det du kan göra med skrivborden som går att höja och sänka.

Men går det inte lika bra med ett vanligt skrivbord? Du kan ju försöka bli lite bättre på att stå upp med jämna mellanrum. Visst kan detta fungera. Frågan är bara om du verkligen kommer att komma ihåg att ställa dig upp så ofta som du skulle behöva för att skydda din kropp mot arbetsskador till följd av för långa perioder av sittande.

Dessutom är det inte att rekommendera att stå upp och böja sig över det vanliga skrivbordet för att jobba. Det kan göra riktigt ont i rygg och nacke om du gör detta regelbundet.

Ett höj- och sänkbart skrivbord kan bidra med:

  • Flexibilitet som gör det enklare att hitta rätt position för olika arbetsmoment.
  • Möjlighet att låta olika personer använda bordet vid olika tillfällen med perfekt ergonomisk passform.
  • Möjlighet att sträcka på rygg och ben på ett naturligt sätt under arbetsdagen.
  • Justering vid sittande position som gör att bordsskivan verkligen har rätt läge.

Elektriskt skrivbord eller skrivbord med vev?

Priset skiljer sig inte alltid så mycket och därmed kan du undra vad du bör välja. Det finns ju en uppenbar fördel med elektriska skrivbord och det är att det går snabbt att ställa in rätt läge på bordsskivan. Det tar lite längre tid att veva ett skrivbord med vev till rätt läge.

En sak att vara medveten om är att det går att få elektriskt skrivbord där du kan ställa in vissa nivåer i minnet. Då behöver du inte justera manuellt varje gång du höjer eller sänker bordet. Det här kan också vara mycket smidigt när det är fler som använder samma bord och du snabbt vill få din unika inställning med ett knapptryck.

En del tycker dock att det finns fördelar med att veva bordet upp och ner. Det här är inte ansträngande men leder förstås till att du faktiskt rör lite mer på dig. Dessutom kan skrivbord med vev upplevas som klassiska och de fungerar ju helt oberoende av hur det ser ut med strömförsörjning runt bordet.

Elektriska skrivbord drar inte särskilt mycket ström och de har energibesparande funktion som gör att de inte drar onödigt mycket el då detta inte behövs. Fast det är klart att höj- och sänkbara skrivbord med vev är billigare i drift i det långa loppet då de bara kräver din personliga energi för att justeras i höjdled.

Det finns även små höj- och sänkbara skrivbord

Bara för att du har ont om plats betyder det inte att du inte kan ha ett elektriskt skrivbord som går att sänka och höja. Vi har små skrivbord som går att hissa upp och ned. De är perfekta för den lilla arbetsplatsen. Kanske också för ett hemmakontor där du använder samma rum för flera saker och inte kan ha ett stort skrivbord på plats.

En annan smart lösning kan vara ett hörnskrivbord som verkligen tar vara på utrymmet som finns i ett hörn. Det här är en typ av skrivbord som kan passa bra i olika sammanhang. Hörnskrivbordet har en klassisk design som också uppfattas som estetisk attraktiv vilket inte är mindre viktigt på en arbetsplats där både anställda och kunder befinner sig.

Fördelar du kan få med ett höj- och sänkbart skrivbord

Det finns numera många studier som visar att det kan finnas viktiga fördelar med att stå upp på jobbet. Samtidigt har det också visat sig att det inte är att föredra att stå upp hela tiden. Med höj- och sänkbara skrivbord kan du hitta den perfekta kombinationen av stående och sittande för dig.

Några intressanta fördelar med att kunna stå upp och jobba är:

  • Det kan främja din hälsa. Det finns en rad olika studier som visar att allt från dina blodsockernivåer till din hjärthälsa kan påverkas av att du står mer på jobbet. Det här hänger mycket ihop med att din blodcirkulation kan förbättras när du byter ställning och står upp.
  • Det kan reducera ryggsmärta. Om du lider av smärta i ländryggen eller kanske problem med värk och stelhet i nacke och axlar kan det verka lindrande med stående arbete. Att stå upp med jämna mellanrum kan vara precis det som ska till för att du ska slippa stelheten och värken.
  • Du kan uppleva att du har mer energi. Om du höjer skrivbordet för stående arbete åtminstone en gång per dag kan det leda till att du upplever att du orkar mer. Här är blodcirkulation återigen något som kan vara en anledning till att du upplever mer energi tack vare att du står upp och rör på dig på ett annat sätt än då du sitter ner i din stol.
  • Du kan känna dig gladare. Det finns studier som visar att mycket stillasittande kan hänga ihop med mentala sjukdomar som depression. Att tvärtom stå upp kan ha den motsatta effekten. Med andra ord kan du uppleva ett bättre humör på jobbet med hjälp av skrivbordet som går att höja och sänka.

Ett bord som passar in på arbetsplatsen

Utöver storlek och form på höj- och sänkbara skrivbord är det förstås viktigt att de rent estetiskt passar in i sitt sammanhang. Vi kan erbjuda olika typer av bordsskivor som har olika färg och stil. I grund och botten gör vi det möjligt att bygga det perfekta höj- och sänkbara skrivbordet som kommer att matcha resten av inredningen perfekt!

Du kan också ta en titt på olika typer av bordsstativ som har olika färg och form. Bordets stativ kommer ju också att påverka hur det uppfattas. Det kan vara viktigt att till exempel matcha rätt med andra inslag av metallmöbler som finns på en arbetsplats.

Ett större sammanhang som ger god ergonomi

När du ser på höj- och sänkbara skrivbord är det också viktigt att se ett större sammanhang. Det är sant att bordet som man kan höja och sänka ger många möjligheter. Samtidigt kan det vara klokt att investera i riktigt bra kontorsstolar som också har särskilda effekter och funktioner för ergonomins skull.

Det kan till exempel vara viktigt att kunna justera armstöd så att de passar bordsskivans form och höjd perfekt. Beroende på hur du vill ha dina ben och fötter kan det komma att krävas lite mer av själva stolen. Det vill vi påminna om.

När både bord och stol är gjord för att kunna anpassas till varje individ får du en fördelaktigt situation. Det går på detta vis att hitta alla de positioner som du behöver för att jobba på ett sätt som främjar fysisk och mental hälsa.

Vi erbjuder paketpris för skrivbord med stol. Det här är smarta paket då det har blivit dags att inreda med nya kontorsmöbler som matchar varandra och ger bästa möjliga stöd. Tänk på att det också är viktigt att använda möblerna på rätt sätt.

Vi ger tips och råd för våra höj- och sänkbara skrivbord såväl som för ergonomiska kontorsstolar och annan kontorsinredning. Men det är inte så dumt att bjuda in en ergonom som kan visa precis hur du ska sitta och stå för att få ut mesta möjliga av det stöd som våra kontorsmöbler kan erbjuda dig.


VAD TYCKER VÅRA KUNDER?


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0 kr
Till kassan

Prisgaranti

Trygg och säker e-handel

Delbetalning med Svea Ekonomi och Wasakredit