0
0
Startsida / Kontorsmöbler / Skrivbord / Höj- och sänkbara skrivbord

Höj- och sänkbara skrivbord

Välkommen till en ny arbetskomfort med höj- och sänkbara skrivbord! När arbetsdagen ständigt förändras, erbjuder dessa skrivbord en perfekt lösning för att kombinera produktivitet med ergonomi. Anpassa ditt arbetsutrymme efter ditt humör och dina behov, varva mellan att sitta och stå, och upptäck hur du kan optimera ditt välbefinnande samtidigt som det hjälper att prestera på topp. Detta är inte bara en möbel – det är en investering i din hälsa och effektivitet. Köpguide höj- och sänkbara skrivbord>> 

Höj- och sänkbart skrivbord STANDARD
Lagervara
AZ Design
från 2 637,50 kr 3 950 kr
  • Björk
  • Ljus ek
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord DELUXE
Lagervara
AZ Design
från 3 212,50 kr 5 350 kr
  • Björk
  • Ljus ek
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord vev
Lagervara
AZ Design
från 2 400 kr 2 975 kr
  • Björk
  • Ljus ek
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord STANDARD, Digital display
Lagervara
AZ Design
från 3 412,50 kr 4 262,50 kr
  • Björk
  • Ljus ek
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord DELUXE, Digital display
Lagervara
AZ Design
från 3 937,50 kr 4 925 kr
  • Björk
  • Ljus ek
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord PREMIUM
Lagervara
AZ Design
från 4 725 kr 7 675 kr
  • Björk
  • Ljus ek
90 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord PREMIUM, svängt
Lagervara
AZ Design
från 7 000 kr 11 375 kr
  • Björk
  • Ljus ek
90 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord PREMIUM, hörn
Lagervara
AZ Design
från 10 675 kr 13 916,25 kr
  • Björk
  • Ljus ek
90 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord PREMIUM, Digital display
Lagervara
Höj- och sänkbart skrivbord, en pelare
Lagervara
AZ Design
från 4 050 kr 5 062,50 kr
  • Björk
  • Ljus ek
20 varianter
50 artiklar

Köpguide höj och sänkbart skrivbord

Idag är det välkänt att ergonomiska möbler kan öka produktiviteten på en arbetsplats. När du jobbar med ett höj- och sänkbart skrivbord kan kreativiteten öka. Detta kan ha flera skäl men framförallt handlar det om att kunna jobba i en ställning som är bra för din kropp. Att kunna växla mellan att stå och sitta på jobbet är viktigt. Det är precis det du kan göra med skrivborden som går att höja och sänka.

Men går det inte lika bra med ett vanligt skrivbord? Du kan ju försöka bli lite bättre på att stå upp med jämna mellanrum. Visst kan detta fungera. Frågan är bara om du verkligen kommer att komma ihåg att ställa dig upp så ofta som du skulle behöva för att skydda din kropp mot arbetsskador till följd av för långa perioder av sittande.

Dessutom är det inte att rekommendera att stå upp och böja sig över det vanliga skrivbordet för att jobba. Det kan göra riktigt ont i rygg och nacke om du gör detta regelbundet.

ETT HÖJ OCH SÄNKBART SKRIVBORD KAN BIDRA MED:

  • Flexibilitet som gör det enklare att hitta rätt position för olika arbetsmoment.
  • Möjlighet att låta olika personer använda bordet vid olika tillfällen med perfekt ergonomisk passform.
  • Möjlighet att sträcka på rygg och ben på ett naturligt sätt under arbetsdagen.
  • Justering vid sittande position som gör att bordsskivan verkligen har rätt läge.

ELEKTRISKT SKRIVBORD ELLER SKRIVBORD MED VEV?

Priset skiljer sig inte alltid så mycket och därmed kan du undra vad du bör välja. Det finns ju en uppenbar fördel med elektriska skrivbord och det är att det går snabbt att ställa in rätt läge på bordsskivan. Det tar lite längre tid att veva ett skrivbord med vev till rätt läge.

En sak att vara medveten om är att det går att få elektriskt skrivbord där du kan ställa in vissa nivåer i minnet. Då behöver du inte justera manuellt varje gång du höjer eller sänker bordet. Det här kan också vara mycket smidigt när det är fler som använder samma bord och du snabbt vill få din unika inställning med ett knapptryck.

En del tycker dock att det finns fördelar med att veva bordet upp och ner. Det här är inte ansträngande men leder förstås till att du faktiskt rör lite mer på dig. Dessutom kan skrivbord med vev upplevas som klassiska och de fungerar ju helt oberoende av hur det ser ut med strömförsörjning runt bordet.

Elektriska skrivbord drar inte särskilt mycket ström och de har energibesparande funktion som gör att de inte drar onödigt mycket el då detta inte behövs. Fast det är klart att höj- och sänkbara skrivbord med vev är billigare i drift i det långa loppet då de bara kräver din personliga energi för att justeras i höjdled.

DET FINNS ÄVEN SMÅ HÖJ- OCH SÄNKBARA SKRIVBORD

Bara för att du har ont om plats betyder det inte att du inte kan ha ett elektriskt skrivbord som går att sänka och höja. Vi har små skrivbord som går att hissa upp och ned. De är perfekta för den lilla arbetsplatsen. Kanske också för ett hemmakontor där du använder samma rum för flera saker och inte kan ha ett stort skrivbord på plats.

En annan smart lösning kan vara ett hörnskrivbord som verkligen tar vara på utrymmet som finns i ett hörn. Det här är en typ av skrivbord som kan passa bra i olika sammanhang. Hörnskrivbordet har en klassisk design som också uppfattas som estetisk attraktiv vilket inte är mindre viktigt på en arbetsplats där både anställda och kunder befinner sig.

Kan långa skrivbord också vara höj- och sänkbara?

Ibland behövs det ett väl tilltaget kontors bord, kanske mycket större än vad som är normen. Ett val kan vara skrivbord hörn där man får mycket mer plats ut mot hörnet. Men det går också att välja ett stort skrivbord som ska stå mitt på golvet och förse rummet med flera arbetsplatser.

Ett massivt skrivbord i ek eller med riktigt väl tilltagen bordsplatta kan väga en hel del. Då är det verkligen viktigt att välja ett höj- och sänkbart underrede som klarar av pressen. Det gäller att höj- och sänkbara ben är gjorda av material som klarar av påfrestningen dag ut och dag in.

Normalt sett är det förstås så att det finns fler ben när ett skrivbord är stort. Det gäller ju att det står stadigt och att man kan använda det utan oro för att det kommer att rasa under tyngden. När vi ser ett större bord så är det ju helt naturligt att vi tänker oss att det går att belamra det med mer. Detta måste både stativ och elhissar klara av.

Dela höj- och sänkbart skrivbord med andra

Om vi tänker oss att du har ett långt skrivbord med gott om plats för flera datorer så är det ju rimligt att tänka att du kommer att dela det med andra. Men det finns bara en elhiss. Ett skrivbord på 2 meter är då absolut inte samma sak som ett skrivbord på 80 cm. Någon ska bestämma och trycka på den där knappen!

När det finns ett höj- och sänkbart stativ under bordet som många använder så gäller det verkligen att hitta en god rutin för användningen. Antingen kan ni göra upp regler för ert kontorsbord och besluta när det ska höjas och när det ska sänkas. Eller så kanske det går att höja när andra inte är på plats om de inte är så sugna på det och tvärtom.

Ergonomiska skrivbord för fler kan absolut fungera som tänkt. Det gäller bara att hitta ett sätt att samarbeta om detta på. Det kan vara klokt att ge det hela lite tid. Ni kommer tids nog att märka vad som passar bäst för er arbetsgrupp.

Om det känns för svårt att samsas på detta vis kanske det går att lösa med mindre hörn skrivbord. När varje medarbetare får ett litet hörnskrivbord som går att höja och sänka blir det bekvämt. Kanske till och med bekvämare än att få ett större skrivbord på 110 cm. I varje fall om den enda andra lösningen är att dela med andra.

Välj rätt elbord för ditt hemmakontor!

För hemmakontoret kan det finnas många smarta lösningar då du ska köpa skrivbord. Du kan hitta billiga skrivbord som är bekväma och snygga.  I hemmakontoret har du ju fria händer vad gäller kombinationer av skrivbord och andra möbler. Du kan se på förvaring för skrivbord i form av hurtsar, hyllor och mer på ett mycket fritt sätt.

Se på utformning av höj och sänkbara bordsben, fundera på om du ska ha ett skrivbord på 100x60 cm eller kanske något mycket större och se till att du får ett kontorsskrivbord som du blir riktigt nöjd med. Här är det ju ingen annan som ska vara med och bestämma. Bara du. Då kan du gott tänka till lite mer.

Glöm inte viktiga effekter omkring ditt hemmaskrivbord. Du kan dra stor nytta av sladdhållare för skrivbord för att hålla golvet fritt. Inte så dumt med tanke på att det antagligen är du som städar på hemmakontoret. Smala skrivbord som är lite längre kan vara ett bra val för att ordna med plats både för arbete och för kontorsapparater som skrivare.

Innan du beställer kontor skrivbord på el till ditt hemmakontor ska du noga syna saker som var kontaktuttagen finns, hur stor yta du har för bordet och om det finns behov av att flytta på det då och då. Du kan ju till exempel satsa på skrivbord med hjul om du vet att det kommer att flyttas på ofta.

Det finns många olika typer av skrivbord hemmakontor blir så mycket bättre av. Detta oavsett om det är skrivbord 100 cm eller mycket större. I och med att du har så många val och kan få hjälp av unika funktioner samt höj- och sänkbara skrivbord med motor som ger snabbhet så gäller det att du tänker till och blir medveten om dina behov.

FÖRDELAR DU KAN FÅ MED ETT HÖJ- OCH SÄNKBART SKRIVBORD

Det finns numera många studier som visar att det kan finnas viktiga fördelar med att stå upp på jobbet.  Detta oavsett om du använder ett höj- och sänkbart laptopbord eller om du har ett gigantiskt ek skrivbord med hiss. Samtidigt har det också visat sig att det inte är att föredra att stå upp hela tiden. Med höj- och sänkbara skrivbord kan du hitta den perfekta kombinationen av stående och sittande för dig.

NÅGRA INTRESSANTA FÖRDELAR MED ATT KUNNA STÅ UPP OCH JOBBA ÄR:

  • Det kan främja din hälsa. Det finns en rad olika studier som visar att allt från dina blodsockernivåer till din hjärthälsa kan påverkas av att du står mer på jobbet. Det här hänger mycket ihop med att din blodcirkulation kan förbättras när du byter ställning och står upp.
  • Det kan reducera ryggsmärta. Om du lider av smärta i ländryggen eller kanske problem med värk och stelhet i nacke och axlar kan det verka lindrande med stående arbete. Att stå upp med jämna mellanrum kan vara precis det som ska till för att du ska slippa stelheten och värken.
  • Du kan uppleva att du har mer energi. Om du höjer skrivbordet för stående arbete åtminstone en gång per dag kan det leda till att du upplever att du orkar mer. Här är blodcirkulation återigen något som kan vara en anledning till att du upplever mer energi tack vare att du står upp och rör på dig på ett annat sätt än då du sitter ner i din stol.
  • Du kan känna dig gladare. Det finns studier som visar att mycket stillasittande kan hänga ihop med mentala sjukdomar som depression. Att tvärtom stå upp kan ha den motsatta effekten. Med andra ord kan du uppleva ett bättre humör på jobbet med hjälp av skrivbordet som går att höja och sänka.

ETT BORD SOM PASSAR IN PÅ ARBETSPLATSEN

Utöver storlek och form på höj- och sänkbara skrivbord är det förstås viktigt att de rent estetiskt passar in i sitt sammanhang. Vi kan erbjuda olika typer av bordsskivor som har olika färg och stil. I grund och botten gör vi det möjligt att bygga det perfekta höj- och sänkbara skrivbordet som kommer att matcha resten av inredningen perfekt!

Du kan också ta en titt på olika typer abordsstativ som har olika färg och form. Bordets stativ kommer ju också att påverka hur det uppfattas. Det kan vara viktigt att till exempel matcha rätt med andra inslag av metallmöbler som finns på en arbetsplats.

Det är inte alls onödigt att ställa krav på underrede skrivbord står på. Ett höj- och sänkbart bordsstativ syns. Dessutom kommer dess kvalitet att påverka hur det ser ut vidare i rummet. Metallmaterial som har förstärkts med ytbehandling som dessutom ger dig ett snyggt skrivbord kan vara ett mycket bra val.

Material och design på skrivbord som går att höja och sänka

Vita skrivbord kan vara gjorda av trä, plast, metall och blandningar av dessa material. Det kan vara svårt att avgöra vilka material som finns i ett skrivbord med vit färg. Särskilt när du ser det på långt håll. Fast när du väl börjar jobba vid bordet så är det klart att du känner av materialet och det på olika sätt.

Ett skrivbord av trä kan kännas klassiskt. Det här är inte sällan ett kompakt skrivbord med tyngd som gör att det känns tryggt att använda även för tyngre arbetsuppgifter. Stora skrivbord på 200 cm längd och mer får gärna ha vackra bordsskivor av trä. Det inger pondus och gör att man får en känsla av att det går att åstadkomma mycket vid bordet.

Ett vitt skrivbord kan ha ett underrede som går i grått, svart eller annan färg. Man kan förstås också ha samma färg på hela bordet. Det ger en enhetlig känsla som inte alls är tokig. Ett skrivbord i vitt är ofta det främsta valet. Men vitt kan du ju få på alla material.

När det inte är en naturfärg som trä så måste vi komma ihåg att eventuella fläckar kommer att synas bättre. På grund av detta kan det ändå finnas skäl att välja ett skriv bord i naturfärg där man inte ser repor och avfärgningar så tydligt som man gör på skrivbord med vit färg.

Då skrivbord förvaring består av extra möbler som finns omkring så är det förstås inte så dumt att matcha materialen. Här kan dock färgen göra att det ändå går ihop. Du kan ha ett skrivbord i trä och under det finns det hurtsar av metall. Men de är i samma färg och då hänger det ihop.

Materialet i bordet får betydelse för hur tungt det blir. Ett höj och sänkbart databord kan inte vara hur lätt som helst. Detta helt enkelt för att du behöver bordsben som klarar av tyngden då de höjs och sänks. Billiga databord kan ha bordsskivor som är gjorda av billigare material med inslag av plast. Det behöver inte vara en nackdel men är givetvis något du måste vara medveten om då du ska välja bland stora eller små skrivbord som kan höjas och sänkas.

Hur väljer du färg på skrivbordet?

Välj färgen vit på skrivbord om du tycker att det är finast trots att du får höra att fläckar syns mycket bättre på denna färg. Det är viktigt att ha en färg på bordet som känns bra och inspirerande. Du kan ju vara försiktig med hur du hanterar bordet för att undvika fläckar. Använd underlag för kaffekoppar och undvik att lägga pennor utan kork direkt på bordet.

Annars ska det sägas att det blir alltmer populärt med mörkare färger på skrivbord. Svarta bordsytor kan absolut ge en mycket professionell känsla. Beroende på material är det förstås inte säkert att ett skrivbord med svart yta är helt fläcksäkert. Det kan till exempel vara så att plastmaterial påverkas av varma koppas som ställs direkt på dem.

Det är viktigt med snygga skrivbord

Vi kan inte säga det för många gånger, snygga skrivbord är viktiga! Det kanske innebär att du väljer ett smalt skrivbord 140 cm långt som inte fyller ut rummet på ett sätt som inte ser bra ut. Eller så kör du på ett hörnbord skrivbord som gör det möjligt att ställa mer på själva bordet. Även en vas med låtsasblommor!

Det spelar ingen roll om det rör sig om databord i hörn, gigantiska skrivbord 180 cm långa för konferensrum eller ett skrivbord smalt nog för att rymmas i en skrubb. Det bör vara ett skribord som du tycker om att se på. Det är absolut smart att välja ett snyggt höj- och sänkbart skrivbord. Det här påverkar hur du upplever din arbetsplats så var precis så kräsen som du vill vara!

Är ett billigt bord förenligt med hög kvalitet?

När du ska köpa höj- och sänkbart skrivbord kan du se ganska stora skillnader i pris. Det är klart att ett mindre skrivbord kan bli mycket billigare än ett större dataskrivbord. Men det som kan påverka priset mer än storlek är hur pass bra hisseffekten är. Hög kvalitet kostar mer men behöver inte kosta skjortan.

Vi brukar ge rådet att låta kvalitet komma i första rum. Detta oavsett om du är ute efter ett skrivbord 120x60 cm. Det finns riktigt billiga skrivbord 120 cm långa och det även då de har höj- och sänkfunktion. Du kan till exempel spara pengar på att välja vev och ändå få ett väldigt bra elektriskt skrivbord till din arbetsplats.

Fråga oss gärna mer om detta så kan vi förklara minus och plus med olika prisklasser och material. När du vet vad du betalar för är det lättare att köpa höj- och sänkbart skrivbord som du blir riktigt nöjd med!

ETT STÖRRE SAMMANHANG SOM GER GOD ERGONOMI

När du ser på höj- och sänkbara skrivbord är det också viktigt att se ett större sammanhang. Det är sant att bordet som man kan höja och sänka ger många möjligheter. Samtidigt kan det vara klokt att investera i riktigt bra kontorsstolar som också har särskilda effekter och funktioner för ergonomins skull.

Det kan till exempel vara viktigt att kunna justera armstöd så att de passar bordsskivans form och höjd perfekt. Beroende på hur du vill ha dina ben och fötter kan det komma att krävas lite mer av själva stolen. Det vill vi påminna om.

När både bord och stol är gjord för att kunna anpassas till varje individ får du en fördelaktigt situation. Det går på detta vis att hitta alla de positioner som du behöver för att jobba på ett sätt som främjar fysisk och mental hälsa.

Vi erbjuder paketpris för skrivbord med stol. Det här är smarta paket då det har blivit dags att inreda med nya kontorsmöbler som matchar varandra och ger bästa möjliga stöd. Tänk på att det också är viktigt att använda möblerna på rätt sätt.

Vi ger tips och råd för våra höj- och sänkbara skrivbord såväl som för ergonomiska kontorsstolar och annan kontorsinredning. Men det är inte så dumt att bjuda in en ergonom som kan visa precis hur du ska sitta och stå för att få ut mesta möjliga av det stöd som våra kontorsmöbler kan erbjuda dig.

Källa

KONTAKTA OSS

VAD TYCKER VÅRA KUNDER?


Din varukorg(0 st)

Varukorgen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
 

Favoriter(0 st )

Du har ännu inga favoriter