Stäng

För privatpersoner erbjuds endast kontorsmöbler

Startsida | Kontorsmöbler | Skrivbord | Skrivbord med t-stativ

Skrivbord med t-stativ

Skrivbord med t-stativ

Skrivbord med t-stativ är manuellt höj- och sänkbara skrivbord. Köpguide skrivbord med t-stativ>> 

Sortering:

 

 

Köpguide skrivbord med t-stativ

Ett bra skrivbord är mycket viktigt om du ska inreda en lokal där medarbetare under längre tider sitter och jobbar framför exempelvis en dator. Dåliga och instabila skrivbord är varken bra för kropp och rygg eller för upplevelsen av arbetsplatsen. Idag finns det en mängd olika skrivbord med olika funktioner och finesser att välja bland, så som skrivbord med eller utan hurtsar, höj- och sänkbara skrivbord, skrivbord med tillhörande skärmar som skapar en egen liten arbetsplats och skrivbord med olika sorters ben.

Ett vanligt slags skrivbord på arbetsplatser idag är skrivbord med T-stativ. T-stativet skapar ett stabilt bord som inte vinglar. De har dessutom reglerbara ben så du kan anpassa höjden så som du vill ha den. Höjden beror på allt ifrån personens längd och preferenser till hur hög kontorsstolen som ska höra till bordet är. Dessutom finns idag många T-stativ att köpa separat, vilket innebär att du själv kan välja vilken sorts bordsskiva du vill ha till, förutsatt att den att kompatibel med själva bordet.

 

Att tänka på när du ska köpa nya skrivbord med t-stativ

Kvalitet håller i längden

Precis som med många andra möbler finns det olika kvalitet på dem. Att satsa på ett skrivbord med hög kvalitet lönar sig ofta i längden. Se till att höj- och sänkfunktionen är smidig och enkel att hantera. Se också till att ben och fötter är rejäla så att de står stadigt.

Material och utformning

Material och utformning handlar till stor del om personlig smak, men det är alltid bra att tänka så enkelt som möjligt om möbeln ska placeras på ett kontor. T-stativet är ofta tillverkat i stål, medan bordsskivan kan vara tillverkad i exempelvis laminat eller trä. Dessa material är tåliga och enkla att rengöra. T-stativ som bas ger ett stadigt skrivbord och ger bra utrymme för stol och ben.

Estetiska aspekter

Även estetiska aspekter kan vara bra att ta hänsyn till, och även här brukar enkelt vara att föredra. Naturfärgade, grå eller vita bordsskivor fungerar i de allra flesta lokaler. Själva T-stativet kan matcha bordsskivans färg eller brytas av med en annan nyans och själva bordskivan kan du antingen välja i en varm träfärg eller varför inte en tuff stålgrå färg. Om du vill inreda med lite mer liv och färg kan du satsa på färgklickar i form av gardiner, mattor eller växter istället.

Rengöring av skrivbord med T-stativ

Möbler behöver rengöras med jämna mellanrum. Det är viktigt att kontorsmöbler är enkla att rengöra. Skrivbord med T-stativ har ofta enkla och raka linjer, vilket gör att det är enklare att komma åt alla möbelns delar vid städning. Ett laminatmaterial är enkelt att rengöra, liksom stål och plast. Kom också ihåg att olika färger och material kan upplevas olika. På vita och svarta ytor syns till exempel damm och fläckar enklare än på naturfärgade träytor.

Ergonomiska aspekter

Ett bord med T-stativ kan du höja och sänka manuellt och anpassa det utifrån vem som ska använda det. Ställ in det så att det stämmer med stolen som ska användas och med längden för den som ska använda skrivbordet. Det går både att ställa in för att kunna arbetas vid stående eller sittandes.


VAD TYCKER VÅRA KUNDER?


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0 kr
Till kassan

Prisgaranti

Trygg och säker e-handel

Delbetalning med Svea Ekonomi och Wasakredit